Internet stranica begen.hr kolačiće (Cookies) upotrebljava za prilagođavanje sadržaja i oglasa, omogućivanje značajki i poboljšanje usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na našoj web-stranici u potpunosti je Vaša. Želimo napomenuti da web-stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstne datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše web-stranice, a kojima se internetske stranice koriste kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. To omogućuje našoj web-stranici da prepozna Vaše računalo i Vaš preglednik kad nas sljedeći put posjetite. Prilikom posjeta našim stranicama kolačići ne skupljaju Vaše osobne podatke.
Da bi “kolačiće” mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ potrebno nam je Vaše dopuštenje.
Korištenjem ove web-stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića možete i dalje pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.
Kolačići nisu zlonamjerni i nisu usmjereni na špijuniranje korisnika, nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku te nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.

Za što se koriste kolačići na našoj web stranici?

Ove web-stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama. Korisnik svojom privolom za korištenje kolačića daje suglasnost za upotrebu kolačića begen d.o.o. i trećim stranama.
Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju način na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.
Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom, praćenje proizvoda u košarici te pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića. Nastavljanjem pregledavanja naših web-stranica kupac se slaže s prihvatom nužnih kolačića.
Svaki kolačić ima svoj rok nakon kojeg više ne vrijedi. Trajni kolačići (“persistent cookies”) ostaju u datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisi o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem Internet pregledniku. Putem svog preglednika možete odabrati da Vam se prikažu kolačići s Vašeg računala, možete obrisati postojeće kolačiće ili možete konfiguraciju podesiti tako da se ne pohranjuju svi kolačići ili da se kolačići uopće ne pohranjuju.
Obratite pozornost na to da neke funkcije neće funkcionirati ili neće ispravno funkcionirati, ako onemogućite pohranjivanje kolačića.
Ukoliko želite znati više o korištenju kolačića, njihovom prikupljanju, korištenju ili zabrani, možete se dodatno informirati ovdje: http://www.youronlinechoices.com/hr/