Afera Christie

17.12 

Godine 1926. Agatha Christie nestala je na jedanaest dana. Jedina sam osoba koja zna što se krije iza njezina nestanka. Nisam Hercule Poirot. Ja sam ljubavnica njezina muža.

 

Sredinom dvadesetih godina 20. stoljeća Agatha Christie spisateljica je koja svakim danom postaje sve uspješnija i slavnija, majka i supruga. Živi u svijetu glamuroznih zabava i opuštajućih vikenda na bogataškim imanjima.

Nan O’Dea miljama je udaljena od tog svijeta, no ipak uspijeva ući
u njega postavši sastavni dio života bračnog para Christie. Ubrzo postajei ljubavnica Agathina supruga Archieja, odlučna u namjeri
da ostvari svoj cilj i ozakoni njihovu vezu.

Pomno je osmislila svaki korak. No taj plan nije začet kad je upoznala Christiejeve, već puno prije i motiviran je činom nezamislive okrutnosti koji joj je zauvijek promijenio život.

Afera Christie iznimno je hvaljen roman američke spisateljice Nine de Gramont, bestseler koji se prevodi na više od dvadeset jezika. Djelo u kojem se pričom o čuvenom slučaju nestanka jedne od najpoznatijih autorica svijeta istražuju pitanja zbog čega smo spremni ubiti, što činimo u ime ljubavi i kakav se zločin nikad ne može oprostiti.

Ubojstvo, laži, ljubav i otkrića… progutala sam ga u dahu.
REESE WITHERSPOON

Naslov izvornika: The Christie Affair
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Srećko Jurišić
Broj stranica: 392
Godina izdanja: 2022.
Format knjige: 13,5 x 20,5
ISBN: 9789533720210