Crta razdvajanja

17.12  (128.99 kn)

Bosna, 1995. Maud, Marc, Vauthier, Lionel i Alex francuski su humanitarci koji u dva kamiona prevoze teret kroz ratom zahvaćenu Bosnu. Maud je jedina žena među njima – mlada djevojka u svojim dvadesetima za koju humanitarna misija predstavlja bijeg od svakodnevice, ali i same sebe i neriješenih emocionalnih problema. Četvorica muškaraca s kojima putuje nisu dobrohotni i požrtvovni volonteri nego ljudi čiji su motivi i ciljevi potpuno nejasni, a atmosfera među njima otpočetka je napeta i neprijateljska.
Prelazeći check pointove svih zaraćenih strana, kilometar po kilometar tog neizvjesnog putovanja, oni polako otkrivaju svoje tajne, a privlačnost između Maud i Marca sve je jača. Njih dvoje upušta se u strastvenu ljubavnu aferu koja će kod drugih izazvati zavist i želju za osvetom. Kada Maud shvati što zapravo prevoze u kamionima, tenzije će eskalirati u otvoreni sukob, a u napetoj igri vremena i živaca neće svi izvući živu glavu.

IZ TISKA:

“Intrigantni literarni triler napete radnje i virtuozno portretiranih likova koji u brutalnoj ratnoj stvarnosti pokušavaju pronaći svoju sudbinu.”
Kirkus Reviews

“Suptilno i očaravajuće.”
Elle

“Jean-Christophe Rufin vrhunski je pripovjedač. Njegovi nam likovi kroz svoje osobne drame prenose bitne poruke o tome što znači živjeti i djelovati.”
France Info

O AUTORU:
Jean-Christophe Rufin (1952.) francuski je doktor, diplomat, povjesničar, humanitarac i romanopisac. Predsjednik je međunarodne organizacije koja se bori protiv gladi u svijetu Action Against Hunger, jedan od utemeljitelja i prvih članova organizacije Liječnici bez granica (Médecins Sans Fronti?res) te drugi najmlađi član Francuske akademije (Académie française).

Dodatne informacije

Težina 0.52 kg
Format

150×228

Broj Stranica

280

Uvez

tvrdi

ISBN

9789533436685

Godina izdanja

2018

Autor

Jean-Christophe Rufin

Jezik

Hrvatski