Dijete, cjelovitost, umjetnost, krug

241.50 kn

Opis: Ova knjiga doista ostavlja trag za promišljanje cjelovitosti u području umjetnosti, važne tematike koja je još uvijek nedostatno istražena i o kojoj se u literaturi malo piše.

Monografija je prikaz istoimenog projekta provedenog u DV Cvit Mediterana 2018. godine u kojem je prikazan specifičan proces istraživanja u području umjetnosti poticanja spontane dječje ekspresije i kreativnosti utemeljen na holističkom pristupu djetetu. Glavna tema istraživanja je cjelovitost koju simbolizira motiv kruga kojeg istražuju raznim materijalima i tehnikama. Autorice detaljno prikazuju sve etape projekta, a sama monografija bogato je opremljena fotografijama.

Knjiga je izuzetno pedagoški vrijedna i aktualna, od velike koristi svima koji se bave pedagoškim radom s djecom rane i predškolske dobi – odgojiteljima, stručnim suradnicima u vrtiću i osnovnoj školi, roditeljima, studentima i znanstvenicima, posebice onima koji se bave pedagogijom umjetnosti.
Ona je praktično svjedočanstvo kako se putem teme cjelovitosti u kontekstu dječjega likovnog stvaralaštva može poticati cjeloviti dječji razvoj i stvaralaštvo … ali i djetetovu spontanu i prirodnu ljubav prema „jeziku umjetnosti“.

Šifra 12021
Izdavač Golden marketing – Tehnička knjiga
Uvez tvrdi
Broj stranica 216
Godina izdanja 2018
ISBN 978-953-212-481-1
Format 29.7 x 21

Autori Antonija Balić Šimrak, Mirjana Bakotić