Doba nevinosti

119.00 kn (15.79 €)

Opis knjige:

Briljantno pisan, ali i provokativan, ovaj Pulitzerom nagrađeni klasik tragična je ljubavna priča koja moćno progovara o svim kušnjama ljudskog srca.Mladi odvjetnik Newland Archer i jednostavna, blaga i naizgled naivna May Welland savršen su par visokog društva u New Yorku s kraja 19. stoljeća. Njihovo raskošno vjenčanje obećava uspješan i sretan brak. Međutim, dolazak tajanstvene grofice Ellen Olenske, Mayine rođakinje, koja se vraća iz Europe nakon što je napustila supruga, uzdrmat će uvriježena pravila ponašanja jer nekonvencionalna grofica Olenska ne boji se razbijati predrasude konzervativnog i licemjernog njujorškog društva. Za Newlanda ona je dašak svježine i slobodnog duha, obećanje novih svjetova. Ljubav koja se razvija među njima poljuljat će sve njegove vrijednosti. Dok se u njemu bore osjećaj dužnosti i neobuzdana strast, svjestan je da će mu odluka koju mora donijeti u potpunosti promijeniti život – ili ga zauvijek uništiti.

»Impresivno!« – Sunday Times»Tuga, krivnja, čežnja i strast nikada neće izići iz mode. Zbog toga je knjiga Doba nevinosti bezvremenska i neponovljiva!« – Lionel Shriver, iz Predgovora izvornom izdanju

Edith Wharton američka je književnica rođena je 1862. u New Yorku. Wharton se oslanjala na svoje poznavanje njujorške “aristokracije” kako bi realno prikazala živote i moral pozlaćenog doba (Gilded Age). Za roman Doba nevinosti, 1921. postala je prva autorica dobitnica Pulitzerove nagrade za književnost. Također je i prva žena s počasnim doktoratom za književnost uglednoga američkog Sveučilišta Yale te prva redovita članica Američke akademije umjetnosti i književnosti.

Editnh Wharton:

Doba nevinosti

Detalji:

NAZIV IZVORNIKA
The Age of Innocence
PREVODITELJ
Marko Maras
GODINA IZDANJA
2021
JEZIK IZDANJA
Hrvatski
BIBLIOTEKA
Katalog 2021
NAKLADNIK / PROIZVOĐAČ
Znanje
FORMAT
150 x 215 mm
BROJ STRANICA
336 stranica
UVEZ
tvrdi
MASA
0.30 kg

BARKOD
9789533603162