Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja

17.50 

MARY ANN SHAFFER, ANNIE BARROWS

London, 1946. Dok se Engleska polako oporavlja od posljedica rata, Juliet Ashton, uspješna mlada spisateljica, razmišlja o temi za svoj sljedeći roman . Ne sluti da će joj nadahnuće doći iz male..

Pisan u epistolarnoj formi, roman Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja mudra je i duhovita knjiga o prijateljstvu i nevjerojatnoj moći pisane riječi da pruži nadahnuće, životnu snagu i utjehu u najmračnijim trenucima te poveže ljude različitih ukusa, kultura i uvjerenja. Odmah po objavljivanju 2008. godine doživio je svjetski uspjeh te je otada preveden na mnoge jezike, a po njemu je snimljen i istoimeni film.

Dodatne informacije

Izdavač

Sonatina

Autor

Mary Ann Shaffer i Annie Barrows

Prevoditelj

Uvez

meki

Dimenzije

14×21.5

Broj Stranica

320

Jezik

Hrvatski

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-8400-16-2

London, 1946. Dok se Engleska polako oporavlja od posljedica rata, Juliet Ashton, uspješna mlada spisateljica, razmišlja o temi za svoj sljedeći roman . Ne sluti da će joj nadahnuće doći iz male britanske enklave, s otoka Guernseyja. Jednoga dana odande joj posve nenadano stiže pismo gospodina Dawseyja Adamsa. On je slučajno kupio antikvarni primjerak knjige koja je nekoć pripadala njoj te se njih dvoje, potaknuti zajedničkom ljubavlju prema čitanju, počnu dopisivati. Kada joj Dawsey otkrije da je član čitateljskog kluba neobičnog naziva, Društvo za književnost i pitu od krumpira, osnovanog u teškim danima njemačke okupacije, Juliet obuzme želja da više sazna o Društvu te upozna i ostale njegove članove. Uskoro će se između nekolicine simpatičnih i pomalo osebujnih članova Društva i Juliet razviti intenzivna prepiska. Njihova pisma, premda otkrivaju mnoge nedaće s kojima se Guernsey suočio tijekom rata, nerijetko su prožeta humorom. Fascinirana tim ljudima, Juliet odluči da je vrijeme za posjet Guernseyju…