ISKRA U PEPELU

57.00 kn (~ 7,58 €)

Ti si iskra u pepelu. Žarićeš i palićeš, pustošićeš i uništavaćeš.

Ne možeš to da promeniš.
Ne možeš to ni da zaustaviš.

U vreme strahovlade Marcijalskog carstva, sveta izgrađenog po uzoru na antički Rim i satkanog od brutalnosti, živi mlada Laja sa starijim bratom, bakom i dekom. Ona ima samo jedno pravilo: Nikada ne prkosi Carstvu, jer pobuna znači smrt. Ali kada joj brata proglase izdajnikom i uhapse ga, Laja će morati da se infiltrira u samo srce Carstva – ozloglašenu Vojnu akademiju na Crnoj steni – i izbori se sa svojim najvećim strahom ne bi li mu spasla život.

Tamo upoznaje Eliju, najboljeg vojnika Akademije, koji se potajno protivi svemu što ta institucija zastupa. Elija žudi da se oslobodi tiranije koju će biti primoran da uspostavlja kada završi obuku i postane maska, smrtonosni vojnik čija je svrha da seje smrt i pustoš u ime Carstva.

Laja i Elija sreću se slučajno, a zbližava ih mržnja koju oboje osećaju prema okrutnom režimu. U napetoj borbi za pravo da sami ispišu svoju sudbinu, ubrzo će otkriti da su povezani mnogo dublje nego što su isprva pretpostavljali i da bi njihovi postupci mogli promeniti budućnost čitavog Carstva…

Iskra u pepelu savršen je spoj Igara gladi i Igre prestola sa primesama Romea i Julije.
– Holivud riporter

Samo 1 komada na zalihi

Kategorija: Oznaka:

ID broj:
Barcode 9788610014402

Dimenzije: 14,5 x 20,5 cm
Broj stranica: 336
Uvez: meki
Jezik: latinica, ekavica
Autor: Saba Tahir
Godina izdanja: 2015
Izdavač: Vulkan