Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak – Priča o pokvarenom zubu

59.00 kn (~ 7,84 €)

Opis:
Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Jednoga dana poželjeli su piti sluzavi kakao bljakao koji im je kuhala Prljekova baka Zmazanka. Pronašli su recept i odlučili sami skuhati taj odvratni napitak u kojem su toliko uživali. Ali da bi ga smućkali trebali su im najbljakaviji sastojci i jedna rupa. Odmah su se dosjetili gdje će to pronaći – usta dječaka Lovre! On baš nikako nije volio prati svoje zubiće.

Kad su stigli na Lovrine zube, Mrljek i Prljek odmah su se bacili na skupljanje ostataka trule hrane između njegovih zubi. Brzo su pronašli i rupicu u zubu u kojoj su skuhali pravu pravcatu nevolju. Kakvu? pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o pokvarenom zubu!

Slikovnicu svakako pročitajte i svojoj djeci, koja će kroz avanture Mrljeka i Prljeka saznati što se događa u našim ustima ako ne peremo redovito zube.

ZA DOB
4 – 8 godina
AUTORI
Jelena Pervan, Jelena Brezovec
UVEZ
Meki
DIMENZIJE
21×27 cm
STRANICE
20

 

 

Serija slikovnica o higijeni

Slikovnica Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak dio je serije slikovnica o higijeni. Serija se sastoji od sljedećih naslova:

Mrljek i Prljek  slave fujkasti rođendan
Priča o prljavim rukama

Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju
Priča o neopranoj kosi

Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak