Posljednji let

129.00 kn (17.12 €)

Opis:
Franny Stone oduvijek je znala voljeti, ali ne i ostajati. Ostavljajući za sobom sve osim svoje istraživačke opreme, stiže na Grenland s jednim jedinim ciljem: pratiti zadnje arktičke čigre na svijetu tijekom putovanja koje bi, po svemu sudeći, moglo predstavljati njihovu posljednju migraciju na Antarktiku. Franny uspije nagovoriti ribare da je prime na brod te se s njima otisne na pučinu, daleko od obale i sigurnosti. Međutim, kako se njezina prošlost raspliće – strastvena ljubavna veza, gubitak obitelji, užasan zločin – postaje jasno da ona ne ganja samo ptice. Kad Franny sustignu vlastite mračne tajne, pitanje je koliko će biti spremna riskirati za još jednu priliku za iskupljenje.

“Ljepota i tragedija ovog romana leže upravo u iskrenosti, dirljivosti i izravnosti… Priča je to o tugovanju, boli i žalovanju zbog klimatskih promjena, no na koncu uistinu budi optimizam.”
The Washington Post

“Ovo je knjiga o ljubavi, pokušaju razumijevanja i prihvaćanja naše unutarnje biti, koja se jednako ogleda u iskonskoj čežnji za domom i pripadanjem, ali i neobuzdanoj žudnji za slobodom i divljinom.
.”
The Guardian

“Uzbudljivo… rezonantno… jedinstveno… Oblikujući zagonetnu junakinju, autorica stvara detaljan portret žene na rubu sloma u svijetu koji je jednako krhak, u budućnosti koja je već počela.”
TIME

Charlotte McConaghy australska je autorica koja se svjetskoj književnoj sceni predstavila intrigantnim i nadasve aktualnim romanom Posljednji let. Časopis Time proglasio ga je knjigom godine te je dosad preveden na više od 20 jezika.
Njezin drugi roman Once There Were Wolves upravo se priprema za objavljivanje diljem svijeta.

Charlotte McConaghy
Posljednji let

NAZIV IZVORNIKA
Migrations
PREVODITELJ
Maja Klarić
GODINA IZDANJA
2021
JEZIK IZDANJA
Hrvatski
BIBLIOTEKA
HIT
NAKLADNIK / PROIZVOĐAČ
Znanje
FORMAT
150 x 228 mm
BROJ STRANICA
328 stranica
UVEZ
tvrdi
MASA
0.54 kg
BARKOD
9789533603766