Povijest čovječanstva

39.90 kn (5.30 €)

Od kamenog do svemirskog doba – zabavno putovanje kroz našu vlastitu priču koje postavlja pitanje ne samo kako smo dospjeli ovamo, već i kamo idemo?

Knjiga Povijest čovječanstva – 150 000 godina ljudske povijesti na uzbudljiv nas način uvodi u velike ideje u povijesti kombinirajući pritom najnovija povijesna istraživanja i arheologiju kako bi odgovorila na neka od pitanja koja nas zanimaju.

Od čovjekova prvobitnog odlaska iz Afrike, preko nastanka poljoprivrede, širenja jezika i religije, uspona velikih civilizacija, industrijske revolucije pa sve do tehnološkog napretka 21. stoljeća, Homo sapiens pokazao se kao izuzetno prilagodljiv i inovativan.

Cyril Aydon pripovijeda o 150 000 godina ključnih događaja, od kojih su nam neki već poznati a neki novi, od udomaćivanja ovaca do izuma papirnatog novca, otkrića Amerike i uspona moderne Kine, te postavlja pitanja koja su važna za naš budući opstanak. Otkuda dolazimo? Zašto je ljudska rasa tako uspješna? Kako su nastale svjetske religije? Je li klimatska kriza izazov koji će se pokazati nerješivim za Homo sapiensa

Dodatne informacije

Autor

Cyril Aydon

Izdavač

Znanje

Broj Stranica

408

Dimenzije

150×228

Uvez

meki uvez

Jezik

Hrvatski

ISBN

9789533245096