Trebate pomoć? Nazovite: +385 1 6570 408 begen@zg.t-com.hr
PRIRODNO LIJEČENJE ČAJEVI

PRIRODNO LIJEČENJE ČAJEVI

19.90 kn

Opis

ID broj: 2933
Barcode 9789532741681

Dimenzije: 11.5cm x 16.5cm
Vrsta uveza: meki
Br. stranica: 112

Opis: Fitoterapija nije izgubila svoju važnost ni danas, kada postoji veliki izbor sintetičkih ljekovitih preparata. Među svim ljekovitim sredstvima, fitoterapija zauzima minimalno 40%, a podaci Svjetske zdravstvene organizacije potvrđuju da je u mnogim zemljama primjetna tendencija da i liječnici povećavaju uporabu ljekova biljnog porijekla.
Ljekovito bilje ima bitnu prednost, jer njegovom uporabom dobivamo čitavi kompleks prirodnih spojeva koji mnogo blaže utječu na organizam, za razliku od sintetičkih sredstava.
Poznavanje ljekovitog bilja i načina kako se koristi je važno i korisno za svakoga. Prikupljanje ljekovitog bilja se odlično može kombinirati s obiteljskim odmorom u prirodi.
Jer, najbolje je da sami skupljate ljekovito bilje. Tada ćete sa sigurnošću znati da je to učinjeno na pravilan način i u pravo vrijeme, a bilje će vam, kada vam bude potrebna njegova pomoć, svakako pokloniti svoju iscjeljujuću energiju.
U ovoj knjizi ćete pronaći hrpu čajeva koje možete raditi kao što su čajevi od hibiskusa, bročika, jaglaca, kamilice, kantariona, koprive, lavande, lazarkinja, lipe, majčine dušice, mažurana, maslačka, matičnjaka, komorača, metvice, omana, pelina, podbjelka, ljupčaca, sladića, bijelog i crnog sljeza, smilje, srcopuca, šipka, štavelja, taheeba, timijana, troskota, valerijane, cikorija, origana, zelenog čaja, bazge, kadulje, …