Psiho

14.00 

Apsolutni klasik u žanru psihološkog trilera, Psiho nas vodi u skrivene dubine duše i mračne zakutke ljudskoga uma. Roman prati priču Normana Batesa, voditelja motela na osami koji živi s tiranijom vlastite majke i upliće se u niz krvavih događaja.
Kad Mary Crane, mlada žena koju okolnosti natjeraju na impulzivan zločin, stigne u Batesov motel, ni ne sluti kakva je sudbina čeka. Norman, koji nikad nije iskusio ni približno normalan odnos s bilo kojom ženom, sramežljivo je poziva na večeru u svoju kuću. No njegova majka to dočeka s ljubomornim bijesom, jer zna da si Norman ne može pomoći. Ali zato je majka ondje. Ona će, kao uvijek, zaštititi Normana od svega, i od nepoznatih žena, kao i od njegovih vlastitih prljavih misli. No, što to znači za Mary Crane?

Priča o Normanu Batesu i njegovoj majci postala je jednom od najpoznatijih u povijesti horora. Napeti, šokantni film Alfreda Hitchcocka s Anthonyjem Perkinsom i Janet Leigh u glavnim ulogama neprikosnoveni je klasik, jednako jeziv dan-danas kao što je bio i 1960. godine kad je prvi put prikazan, a njegov zlokobni prizor pod tušem možda je najpoznatiji filmski prizor u povijesti. Ali ako vam je poznat samo Hitchcockov film ili televizijska serija Motel Bates, s Freddiejem Highmoreom i Verom Farmigom, u kojoj su ekranizirane Normanove tinejdžerske godine, onda nipošto ne znate cijelu priču. Jer svu je tu jezu prvi u svijet donio Robert Bloch.

Robert Bloch

Robert Bloch (1917 – 1994), američki pisac najpoznatiji po romanima u u žanru horora i fantastike. Bloch je stekao svjetsku slavu kao autor romana koji su proglašeni klasicima horor književnosti.
Njegovo najpoznatije djelo je roman “Psiho” (Psycho) koji je kasnije adaptiran u kultni film u režiji Alfreda Hitchcocka.
Pored “Psiha”, Bloch je napisao mnoge druge priče i romane, uključujući “House of Psycho”, “The Scarf”, “The Night of the Ripper” i mnoge druge. Njegov stil pisanja često je kombinirao elemente misterije, trilera i horora, što ga je učinilo omiljenim među ljubiteljima ovih žanrova.

Dodatne informacije

Izdavač

Vorto Palabra

Jezik

Hrvatski

ISBN

9789538491221

Dimenzije

13×20

Uvez

meki

Godina izdanja

2023.

Broj strana

212

Prevoditelj

“Apsolutni klasik u žanru psihološkog trilera, Psiho nas vodi u skrivene dubine duše i mračne zakutke ljudskoga uma. Roman prati priču Normana Batesa, voditelja motela na osami koji živi s tiranijom…