Psihologija gluposti

18.90 

Glupost je posvuda oko nas – i nikad nije bila toliko vidljiva, neobuzdana, raširena i nepokolebljiva kao danas. Uz to, ona se širi poput virusa. A tome su u novije doba dodatno pridonijeli internet i sve veća popularnost društvenih mreža: od lažnih vijesti, „alternativnih činjenica“ do bizarnih teorija zavjera i ostalih suvremenih manifestacija gluposti koje su tijekom pandemije koronavirusa doživjele svojevrsnu renesansu.

Je li nastupilo zlatno doba gluposti, pita se ugledni francuski psiholog Jean-François Marmion koji je u svojoj knjizi okupio neke od najbriljantnijih umova i mislioca današnjice – poznate svjetske psihologe, sociologe, filozofe, bihevioralne ekonomiste i pisce – kako bi nam dali odgovor na to i mnoga druga pitanja:

zašto vrlo inteligentni ljudi katkad vjeruju u potpune besmislice
kako nas intelektualna lijenost navodi na potpuno krive odluke
zašto je raspravljanje s glupanima i budalama besmisleno, pa čak i štetno
kako nas internet i ovisnost o društvenim mrežama čine još glupljima
zašto najveći glupani među nama nikad i ne pomisle za sebe da su možda glupi.
Knjiga Psihologija gluposti pomoći će čitateljima da bolje shvate fenomen ljudske gluposti te da pronađu najbolji način za izlaženje na kraj s tom pošasti, ali i njezinim brojnim širiteljima.

Dodatne informacije

Izdavač

Stilus

Jezik

Hrvatski

Godina izdanja

2024.

ISBN

9789533721446

Uvez

meki

Dimenzije

14,5×21,5

Broj strana

358

Psihologija gluposti.
Je li nastupilo zlatno doba gluposti? Pita se ugledni francuski psiholog Jean-François Marmion koji je u svojoj knjizi okupio neke od najbriljantnijih umova i mislioca današnjice.