Trenutno nedostupno

Velike bitke – Odlučujući sukobi koji su oblikovali povijest

9.28  (69.92 kn)

Glavni urednik: Christer Jorgensen
Autori tekstova: Martin J. Dougherty, Michael E. Haskew, Christer Jorgensen, Chris Mann, Chris McNab, Michael Neiberg, Michael Pavkovic
U knjizi Velike bitke predstavljeno je trideset značajnih bitaka, od starog vijeka do suvremenog doba. Opisane su ključne bitke, počevši od Bitke kod Maratona (490. pr. Kr.) u kojoj je udružena grčka vojska porazila mnogo veću perzijsku invazijsku silu, pa sve do američko-koalicijske invazije na Irak 2003. godine.
Svaki opis bitke sadrži kratak pregled njezinog tijeka, uz širi prikaz konteksta u kojem se ona odvijala, te analize njenih posljedica. Na kartama u boji prikazani su položaji i kretanja sukobljenih vojski, pa čitatelj može lakše shvatiti koji su trenuci bili odlučujući za ishod bitke.
S više od 250 fotografija, slika i karata koje prikazuju bitke, važne osobe i taktike iz određenih razdoblja, knjiga Velike bitke nudi mnoštvo informacija o najpoznatijim povijesnim bitkama, kao što su Maraton, Hastings, Agincourt, Saratoga, Trafalgar, Waterloo, Gettysburg, Somma, Staljingrad, Normandija (Dan D) i mnoge druge. Namijenjena je širokom čitateljstvu, ali i onima koje posebno zanima ova tema kao i općenito povijest ratovanja.

Trenutno nedostupno

Dodatne informacije

Autor

Grupa autora

Izdavač

Znanje

Broj Stranica

256

Dimenzije

160×220

Uvez

tvrdi uvez

Jezik

Hrvatski

ISBN

9789533249582